Babyshower

7 april 2016, 17:36  |  Övriga hobbys  |  0 Kommentarer

IMG_1281

Idag har vi överraskat en vän med en liten babyshower. Jag tog på mig att göra blöjtårtan och då de vet att det blir en liten tjej så gick jag all in på det rosa. Kul att kunna gå loss rejält även om jag tycker att det är minst lika roligt när man inte vet vad det blir för kön. Vi har ju valt att inte ta reda på könet på vår bebis och det är roligt med alla gissningar från folk runt omkring även om det säkert underlättar rent praktiskt om man vet.

IMG_1269

IMG_1273

Dino

2 april 2016, 08:09  |  Virkning  |  0 Kommentarer

En kär vän till mig fick barn här innan jul. Vi ses dock inte så ofta då de bor på annan ort. Men i helgen var de uppe i norr och hälsade på och jag fick träffa lilla G en sväng (sågs bara för en blixtvisit i julas). Jag fick en plötslig impuls där när han föddes att jag skulle virka något till honom.

Jag som sedan länge tappat min virklust och inte slutfört ett enda projekt på år och dar hade inga större ambitioner om att jag faktiskt skulle lyckas bli klar, men plötsligt händer det som vissa säger och huxflux låg alla delar till en dinosarie klar för montering (mitt sämsta moment, det är ju sååååå tråkigt) bara några veckor efter hans födelse. Och så snart jag fick veta att de skulle komma upp nu efter påsk så tog jag mig i kragen och monterade del för del med några dagars mellanrum och helt plötsligt var jag faktiskt klar!

Bara det känns som en seger i sig och att sedan få lämna över denna spygröna, men rätt så söta, dino till en liten, underbart söt kille gjorde ju allt! Jag har virkat honom med mitt favoritgarn Tilda och en 2,5 nål. Ögonen är barnsäkra och ryggkammen är gjord av något lurvigt garn jag hittade i mina gömmor (ursprungligen från svärmor tror jag). Mönstret kommer från Mia Bengtssons bok ”Virka roliga amigurumis” och den enda modifikation jag gjort är att skippa horn och klor då jag tycker att han blev snyggare utan.

IMG_1200

IMG_1203

IMG_1208

IMG_1209

Tavla

28 mars 2016, 11:47  |  Övriga hobbys  |  0 Kommentarer

Jag vet inte om ni minns denna teckning jag gjorde förra våren. Den har bara legat sedan dess och jag har inte riktigt vetat vad jag ska göra av den. Men så fick en av mina fina barndomsvänner en liten flicka strax innan jul och jag ville ge något jag gjort själv.

Så jag tog helt enkelt min teckning och gjorde om den till en födelsetavla. Resultatet ser ni nedan.

IMG_0209

Armband

8 februari 2016, 15:59  |  Smycken  |  0 Kommentarer

Fick för någon vecka sedan ett plötsligt sug att göra smycken igen. Mitt pärlförråd var dock väldigt knapert och jag visste inte riktigt vad jag ville pärla för något heller. Men så var jag in på Pagoni här i stan (vi har ju turen att ha den fysiska butiken här) och kikade runt lite förra veckan. Hittade lite smått och gott som kändes inspirerande och väl hemma skred jag till verket.

Lite ringrostig är man såklart och inspirationen är kanske inte på topp. Men det resulterade i alla fall i ett armband till en god vän. Det har ju varit väldigt inne med dessa pärlade armband med både namn och ringar ett bra tag nu och jag är kanske lite efter, men det var kul att få plocka fram smyckeklådan igen.

IMG_0506

Julkort 2015

12 januari 2016, 09:48  |  Kort, Scrapbooking  |  0 Kommentarer

Nu kan jag äntligen visa upp årets (fjolårets) julkort! Jag ska helt ärligt erkänna att jag snott idén rakt av. Tyckte dessa kort var så fina och enkla att jag inte kunde motstå att göra likadana själv. Och varför göra något eget när någon annan gör det så mycket bättre!

IMG_0003

IMG_0007

Julstämplarna kommer från Gummiapan och de personliga stämplarna beställde jag till vårt bröllop från MyCards. Perfekt att man kan återanvända dem flera gånger! Kartongpapper och elfenbensfärgat papper köper jag i A4-buntar om 125 st ark från Makeandcreate då jag tycker att det är riktigt prisvärt och användbart. ”Snöflingorna” har jag ritat dit för hand med en vit gelpenna inköpt på Panduro och därifrån kommer även lacksigillen som är färdiga och bara dit klistrade.

Ljusask

25 november 2015, 10:06  |  Altrat, Scrapbooking  |  0 Kommentarer

Så här i vintertider blir det alltid en del ljusaskar när jag sitter och pysslar. Jag tycker att de är perfekta att ta med sig som en liten ”gå-bort”-present i julhelgen och så brukar jag ofta få några beställningar på dem också. Ljusaskar är roliga att göra och även om det krävs lite tankearbete för att få alla delar rätt så är det inte jättepillrigt vilket jag uppskattar. Asken i sig är dessutom så pass fin att det inte brukar vara nödvändigt med så mycket pynt.

Här ser ni en julask i lite annorlunda färger. Inte kanske de typiska julfärgerna direkt, men jag tycker ändå att den blev rätt söt. Pappren kommer från Maja Design och stämpeln som jag färglagt är en Magnolia-stämpel. Själva asken har jag fyllt med väldoftande vaniljljus.

IMG_0010

IMG_0012

Julkort 2014

23 november 2015, 10:10  |  Kort, Scrapbooking  |  0 Kommentarer

Jag gick igenom arkivet och insåg att jag inte delat med mig av förra årets julkort. Så i väntan på att kunna dela med mig av årets julkort (vilket jag inte vill göra innan de gått ut till sina mottagare) så ger jag er fjolårets kort.

Jag har under mina år som scrappare insett att massproducering sällan är roligt. Och just när det kommer till julkorten så är det nästan enda alternativet, för jag har nämligen inte inspirationen att göra olika kort till alla mottagare. Så hemligheten för att få det att funka är ganska enkel (om man vill att det ska bli några egenskapade julkort överhuvudtaget) är:

  • Bra planering långt i förväg. Börja gärna fundera redan i september, och testa några tänkbara varianter. Ofta blir resultatet sällan som man först tänkt sig
  • Keep it simple! Och då menar jag verkligen enkelt. Något år har jag varit så ambitiös att jag velat säga upp mig från julen redan i slutet av oktober och då vet man att man tagit sig vatten över huvudet
  • Kolla upp i tid hur många julkort du vill skicka. Finns ingen jobbigare känsla än att tro att man är klar med julkorten bara för att inse att man glömt tant Agda och moster Svea i år igen. Jag sparar ner adresslistan varje år så att jag lätt kan gå tillbaka och kolla vilka jag skickade till förra året. Dessutom skickar jag till större delen bara julkort till de personer/familjer som vi får julkort ifrån. För att inte glömma någon så sparar jag alla julkort i en plastficka märkt med året vi mottog det och kan därför gå tillbaka och se vilka vi fått julkort ifrån år för år.
  • Försök ha julkorten klara orimligt tidigt. Gärna innan novembers slut. Allt för att slippa stress och press i övriga julstressen. Det är så skönt att bara behöva frankera kuverten och lägga dem på lådan när det är dags.

IMG_9999

Julkort 2014

IMG_0230

Julkort 2013

Planering

21 november 2015, 08:32  |  Allmänt, Scrapbooking, Till salu  |  0 Kommentarer

IMG_9996

Jag har blivit tillfrågad att stå med mina pysselverk på en julmarknad i närheten av min hemort. Det känns såklart jätteroligt att de vill ha med mig, men samtidigt lite läskigt. Vem är intresserad av det jag gör liksom? Och vad ska man förbereda och ta med sig till försäljning. Julrelaterade saker såklart, men kommer det även finnas intresse för annat? Det trodde några jag pratade med.

I veckan har jag inventerat mitt lilla ”förråd” och kollat vad jag har i julväg, men även i övrigt och jag tror jag har en ganska klar bild av vad jag behöver komplettera med och göra mer utav. Dock är det bara 2 veckor kvar till marknaden och jag är bortrest nästa helg. Så jag har inte lovat att ställa upp än, men är det så att jag känner att jag har tillräckligt material tills dess så ska jag nog ta mig i kragen och ställa upp. Man måste ju våga också. I värsta fall har jag julpyssel för flera år framöver i mina gömmor!

Pysselsug

19 november 2015, 11:55  |  Allmänt, Kort, Scrapbooking  |  0 Kommentarer

Jag har så stort pysselsug nu så ni förstår inte. Jag önskar nästan att jag kunde ta några veckors ledigt från jobbet och bara bosätta mig i mitt pysselrum och vara kreativ. Jag antar att det är en kombination av hösten och mörkret som alltid för med sig ett pysselbegär, den stundande julen som man vill skapa fina dekorationer till samt min höga arbetsbelastning på jobbet just nu. För tillfället är mitt jobb 0,0 % kreativt och det är bara att mata på med samma sak dag ut och dag in vilket ger mig extra lust till att vara kreativ på fritiden.

Snart drar vi igång med ett renoveringsprojekt här hemma och då får jag förhoppningsvis lite utlopp för min kreativa sida, tills dess tar jag mig små stunder här och där till att pyssla julkort och andra julrelaterade papperspyssel. Julkorten vill jag inte riktigt visa än, men jag kan i alla fall dela med mig av ett enkelt ”fars dags”-kort som jag gjorde i all hast för några veckor sedan.

Om jag inte minns fel så är pappren från Pion design och så har jag använt mig av en Rub-on från Kaisercraft.

Walled garden square

1 oktober 2015, 21:13  |  Mönster, Rutor, Virkning  |  0 Kommentarer

IMG_9705

Hittade en ny ruta som jag bestämde mig för att testa. Walled garden square heter den på engelska och jag vet tyvärr inte vad den heter på svenska.

Mönstret jag hittade var också på engelska, men jag tänkte att jag kunde försöka översätta det om det är någon annan som vill testa att göra en ruta. Originalmönstret hittade jag här.

5 lm, slut till en ring med en sm.

1: 4 lm, (1 st, 1 lm i ringen) x7, sm i 3:e lm i början av varvet.
2: sm fram till lm-bågen, start-cluster, 5 lm, (cluster, 5 lm) x7, sm i 3:e lm i början av varvet.
3: sm fram till lm-bågen, (3 lm, 2 st, 2 lm, 3 st), hoppa till nästa lm-båge, 4 st, (3 st, 2 lm, 3 st), 4 
st, (3 st, 2 lm, 3 st), 4 st, (3 st, 2 lm, 3 st), 4 st, sm i 3:e lm i början av varvet.
4: 2 lm, 2 hst i de följande st, i hörnet virkas (2 hst, 2 lm, 2 hst), (10 hst, upprepa hörn) x3, 7 hst, sm i 2:a lm i början av varvet.
5: sm till nästa hst, 3 lm, 1 st i sm som slöt ihop varvet innan, detta blir det första korsade st, (kors-st), i hörnet virkas (2 st, 2 lm, 2 st), (7 kors-st, hörn) x3, 5 kors-st, sm i 3:e lm i början av varvet.
6: 2 lm, 4 hst, i hörnet virkas (2 hst, 2 lm, 2 hst), (16 hst, hörn) x3, 11 hst, sm i 2:a lm i början av varvet.

Start-cluster = 3 lm, *omtag, nålen genom lm-bågen, omtag, dra nålen tillbaka, omtag, dra nålen genom 2 bågar på nålen*, upprepa * – * x3, omtag, dra igenom alla bågar på nålen.
Cluster = *omtag, nålen genom lm-bågen, omtag, dra nålen tillbaka, omtag, dra nålen genom 2 bågar på nålen*, upprepa * – * x4, omtag, dra igenom alla bågar på nålen.
Kors-st = Hoppa över en hst, 1 st, 1 st i hst du hoppade över